Gør træbyggeri nemmere

Solid Drive Fixation CLT

Dokumentationskravene i det moderne byggeri er stadig stigende. Som et resultat af dette har befæstigelsesleverandøren Simpson Strong-Tie udviklet en beregningssoftware samt veldokumenterede konstruktionsskruer, der gør byggeprocessen mindre kompliceret og mere effektiv.

Væksten i træbyggerier og byggeri med bærende trækonstruktioner er stigende i disse år i, hvor bestræbelserne på at skabe byggerier med mindre klimaaftryk er i fokus.

”Traditionelt set har praksis i Danmark været at søge en CLT-producent og ofte basere beregningerne på deres specifikationer. Desuden har de anbefalede samlingsteknikker fra rådgiverne ofte været inspireret af praksis i Centraleuropa, som traditionelt har domineret det europæiske CLT-marked,” fortæller Jacob Møldrup Hansen, Nordisk teknisk chef hos Simpson Strong-Tie A/S og fortsætter:

”Den store vækst på området og det faktum, at det ofte er meget svært at forudse alle detaljer, har givet enorme udfordringer med leverancerne. Den udfordring har vi ikke, fordi vi selv producerer lokalt og traditionelt haft store lagre og dermed har vi fuld kontrol over vores supply chain, hvilket betyder, at vi kan skrue op og ned i et helt andet tempo alt efter, hvad markedet efterspørger.”

Veldokumenterede konstruktionsskruer

Simpson Strong-Tie, der er en af verdens største leverandører af strukturelle byggeprodukter og velkendt fra hylderne i de danske byggemarkeder, sigter nu mod også at blive mere synlig hos rådgiverne i den danske byggebranche, hvor CLT-byggeriet stadig er forholdsvist nyt. Det betyder også, at ekspertviden på området er begrænset, og mange rådgivere har den opfattelse, at der faktisk ikke findes andre udbydere af skruer og beslag til CLT end "dem vi plejer at bruge".  

”Beslagene er afgørende i CLT-samlingerne, men valget af de rette konstruktionsskruer er lige så vigtigt. Det er en kompleks proces at skabe effektive konstruktionsskruer, og vores organisation har omfattende erfaring inden for udvikling og innovation på området. At producere pålidelige konstruktionsskruer kræver dybdegående forståelse af processerne for at sikre, at skruerne opfylder de nødvendige krav og egenskaber. Dette kræver know-how og en grundig kontrol af forsyningskæden. Vi har udviklet skruer med unik bæreevne, som vi kan dokumentere gennem vores ETA,” siger Jacob Møldrup Hansen.

Unikt beregningsprogram vælger de rette skruer

Simpson Strong-Ties Solid-Drive konstruktionsskruer er dem, som virksomheden oftest sælger til CLT-byggerier. Skruerne gør det lettere for ingeniører og montører at arbejde med bærende trækonstruktioner, og der er brugt meget tid på at lave en meget grundig dokumentation, som samtidig er gjort letforståelig.    

”Vores katalogmateriale er ret unikt. Det er applikationsdrevet og derfor enkelt og hurtigt at slå op i. Samlingen af trækonstruktioner kræver mange beregninger for at sikre valget af de rigtige skruer. Denne proces er normalt tidskrævende og besværlig, men vores beregningsprogram bag kataloget løser dette problem. Med vores Solid Wood beregningsprogram får man et direkte tabelopslag og kan nemt vælge den rette skrue,” slutter Jacob Møldrup Hansen.

Contact

Simpson Strong-Tie Danmark

Simpson Strong-Tie A/S

CVR 65653818
Hedegaardsvej 11
8300 Odder
Danmark